nazivbible

Локација:

Трг Слободe бб
32230 Гуча, Србија

Телефон:  032/855-788

Наша издања

"Исповест Ђорђа из Растовца"

Чедо Недељковић


  Белешка о писцу:

     Чедо Недељковић рођен је 1932. године у Негришорима (Драгачево). Био је учитељ, професор књижевности, новинар, уредник Београдског школства иРевије образовања. Писао је козерије и текстове о образовној проблематици. Уредио је зборник Путеви образовања - страна искуства. Ово му је други роман. Оба његова романа - први, Милисављев именик, а и овај који је сада пред читаоцима, награђени су на конкурсима фондације Драгојло Дудић. Живи у Београду, а срце му је у Драгачеву.

Извод из рецензије:

Особена је метафорична последња порука главног лика романа, према његовој жељи исписана на растовачком надгробнику: "Сваки човек је грешан." Она његовом животу и поступцима, претежно карактеристичним за савременог и материјалним успехом опчињеног човека, даје предсмртно сазнање које садржи и неке особености схватања дужности и људске части трагичних античких хероја: удес, сазнање, искупљење. 

Петар Марјановић

Недељковићев роман је убедљиво сведочење о времену и људима кроз чије кошмаре и снове се, у својој драматици, одсликавају животи, хтења, победе, порази, наде и заблуде активних "судионика" историје у распону од шездесетих година 20. века, па све до драматичне смене векова.

Миодраг Д. Игњатовић

 

 

Локација:

Трг Слободе бб
Гуча, Србија

E - mail:

bibliotekaguca@gmail.com

Телефон:

032/855-788

Copyright © 2019, Библиотека општине Лучани, Гуча. All Rights Reserved.

Design by: DiabloDesign.eu