nazivbible

Локација:

Трг Слободe бб
32230 Гуча, Србија

Телефон:  032/855-788

Наша издања

"Гуча у тајним америчким депешама"

 Гвозден Оташевић

            

        Понекад ваља, због небеске правде, након кратког памћења и ненамерне спремности да се огрешимо о људе, неке ствари ставити на папир. Зато кроз ове странице које следе путују нејака дечица драгачевска из шездесетих година прошлог века, уметници на труби којих се више нико не сећа, мамурни саборски свет опијен звуком и тескобом дана, вредне конобарице и продавачице иза тезги и врелина августовске ноћи, после српског првенства за трубаче коме нема на свету равног.

Све то стало је у извештаје „Политике“ са највећег народног скупа у држави, у дописе које је од почетка овог века својом руком и главом састављао Гвозден Оташевић, новинар те куће, и друг наш. Успут је, са сваким новим Сабором, све више и он постојао Драгачевац, веран сељаку са ових брда и одан приредби о којој прича васељена. То му, можда, неће добро доћи за биографију, али шта да се ради.

Хвала и њему и „Политици“ за ове памтљиве текстове, благодарни морамо бити и Библиотеци општине Лучани у Гучи која је одлучила да их штампа и од заборава одбрани.

Јовиша Славковић

Локација:

Трг Слободе бб
Гуча, Србија

E - mail:

bibliotekaguca@gmail.com

Телефон:

032/855-788

Copyright © 2019, Библиотека општине Лучани, Гуча. All Rights Reserved.

Design by: DiabloDesign.eu