nazivbible

Локација:

Трг Слободe бб
32230 Гуча, Србија

Телефон:  032/855-788

"Доња Краварица"

Милинко П. Милекић

Реч аутора

«Бог од нас не очекује више него што можемо, а ни мање»

(Патријарх Павле)

  Наравно ова се изрека односи на сва занимања у овом кратком овоземаљском животу. Та идеја водиља подстакла ме је да напишем ову књигу. Да објасним садашњим и свим наредним генерацијама ко су и шта су били њихови родитељи, дедови, прадедови...

Надам се поштовани читаоци да сте прочитали моју прву књигу ове опширне хронике нашег села. Из ње сте могли дознати да су наши далеки преци овде досељени и свили своја породична гнезда у једном брдовито – шумовитом, али надасве лепом и за живљење привлачном драгачевском селу, смештеном са обе стране реке Краварице по којој је насеље и добило име. Сазнали сте о његовим потесима, рељефу, водотоцима, земљишту, имањима, старинама, путевима, становању, ношњи, водоснабдевању, осветљењу, привредној производњи и преради.

Сад је пред вама друга књига у којој ћете можда наћи одговор на питање ко су били Ваши преци, чиме су се у животу бавили и још по нешто. Такође и о ономе да ли су у свом животном и радном веку и занимању постигли оно што су желели и могли.

У свему написаном су, као и раније, коришћени многи историјски извори. Трудио сам се да испричано буде подкрепљено подацима преузетим из разних књига и докумената, казивањем старијих памћеника и самих актера догађаја, као и мноштвом старих и нових фотографија објеката и личности.

Захваљујем се на помоћи у било ком виду свима, које овог пута нећу посебно именовати, а такође и Вама који намеравате да прочитате ову књигу.

 

У Доњој Краварици

На Св. Георгија Чудотворца,

30. новембра 2009. год.

                                                                                              Аутор

Локација:

Трг Слободе бб
Гуча, Србија

E - mail:

bibliotekaguca@gmail.com

Телефон:

032/855-788

Copyright © 2018, Библиотека општине Лучани, Гуча. All Rights Reserved.

Design by: DiabloDesign.eu