nazivbible

Локација:

Трг Слободe бб
32230 Гуча, Србија

Телефон:  032/855-788

"Вековања Горачића, Губереваца и Живице"

Радован М. Маринковић и Зоран Маринковић

      Ово је књига писана с љубављу према слојевитој политичкој, економској, културној и верској, сваковрсној прошлости Горачића, Губереваца и Живице.
Бурна је прошлост ових села. Аутори су настојали да се она што свестраније расветли и сагледа улога људи у драматичним збивањима, све до нашег доба. Нико, при том, није свесно заобиђен и заборављен. Ни мушкарци, ни жене, ни деца. Часно је писано о радишним и честитим људима: ратарима, сточарима и воћарима, ратоборцима и другим слободарима, све до оних који су остварили врхунске домете као челници власти, умешници сваке врсте, уметници и научници, спортисти и свакојаки други подвижници.
Књига је плод вишедеценијских истраживања. И архивске грађе, и литературе, све до казивања најстаријих памћеника и ишчитавања људских судбина на гробљашима и крајпуташима.
Ипак, књига није завршена. Употпуњаваће се новим сазнањима када буду завршене археолошке претраге бројних локалитета расутих по сеоским атарима, или када буду пронађене нама недоступне пусуле, или када знатижељници буду сачињавали родословне таблице предака и савременика.
Тако ће ова књига бити дописивана, а то ће чинити, својим прегнућима, постигнућима и стваралачким узлетима и садашње и будуће генерације.
Аутори верују да ће ова повесница бити драгоцена дружбеница, не само Горачанцима, Губеревчанима и Живичанцима: и сељаку, и ђаку, и учењаку. Дакле, не само споменица и посвећеница, већ и – памћеница.

 

Локација:

Трг Слободе бб
Гуча, Србија

E - mail:

bibliotekaguca@gmail.com

Телефон:

032/855-788

Copyright © 2018, Библиотека општине Лучани, Гуча. All Rights Reserved.

Design by: DiabloDesign.eu